Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Singleplayer, a multiplayer/teamplay - ogólny spis.

Medix18775

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. :) Powracam z nowym kontem, gdyż do poprzedniego ... zapomniałem hasła i maila. ;(

Więc swoje rozważania zacznę od gry jednoosobowej. Co takowa nam daje ? Na pewno możemy robić co chcemy na mapie, grać samemu, kampić się i wiele wiele innych. Jednak wielu osobom samotna gra daje w kość ze względu na chęć spróbowania czegoś nowego. A więc czas na multiplayer/teamplay:

W Battlefieldzie Play4Free istnieje również możliwość gry zespołowej, są utworzone różne polskie fora, teamspeaki, można także popykać ze znajomymi.

Istnieje również inna alternatywa, mianowicie klany. Polskie, zagraniczne, jednojęzykowe, wielojęzykowe, jednonarodowościowe, wielonarodowościowe. Jednym słowem MASA.

Nie wnikałem jakoś w zagraniczne klany, a skupiłem się na polskich:

1. Modern Hussary (mhclan.pl)

- rekrutują od 18 roku życia i 16 lvlu postaci

- posiadają własny serwer z podpiętą Blacklistą i adminami

- gra u nich spora grupa osób

- posiadają dwa teamspeaki, rozbudowane forum

- mają kilka dywizji, np Bf p4f, bf bad company 2, bf 3 itp.

Z tego co się dowiedziałem są najlepszym polskim klanem i biorą udział jak większość polskich klanów w league p4f:

p4f-league.com

2. Partisans (partisans.com.pl)

- rekrutują od 16 roku życia i 16 lvlu postaci

- posiadają dwa własne serwery z podpiętą blacklista i adminami

- liczną mniej członków niż wspomniany klan wyżej

- posiadają teamspeaka, rozbudowane forum

- mają dwie dywizje: bf p4f, ghost recon

Również biorą udział w league p4f (p4f-league.com)

3. KillingSmiles (killingsmiles.pl)

- rekrutują od 18 roku życia i 15 lvlu postaci

- nie posiadają obecnie serwera (chyba)

- są podobnie liczni jak klan wyżej

- posiadają teamspeaka i rozbudowane forum

- mają dywizje bf p4f i bf3

Biorą udział w league p4f (p4f-league.com)

4. Superbia in Proelia

- nie mają przyjętych wymogów rekrutacyjnych

- nie posiadają serwera

- liczą kilku członków (do 10-ciu)

- posiadają teamspeaka i rozbudowane forum

- mają dywizję bf p4f

5. WoS Clan

- 16 lat, 15 lvl

- nie posiadają serwera

- posiadają zbliżoną liczbę osób do Partisans

- posiadają teamspeaka

- wosclan.jun.pl

- mają dywizję bf p4f

6. Polish Special Forces

- nie posiadają serwera

- posiadają teamspeaka

- nie mają forum

- mają dywizję bf p4f

7. DeadGuys

- nie posiadają serwera

- posiadają liczbę osób do 10-ciu klanowiczów

- posiadają teamspeaka

- nie mają forum

- mają dywizję bf p4f

Nie biorą udziału w rozgrywkach ligowych.

8. Unit Military AGAT - Special Forces

- nie posiadają serwera

- posiadają teamspeaka

- nie mają forum

- mają dywizję bf p4f

Nie biorą udziału w rozgrywkach ligowych.
ZALETY GRY JEDNOOSOBOWEJ:
- gramy kiedy chcemy, gdzie chcemy i jak chcemy
- nie musimy wykonywać celów mapy
- możemy kampić
- możemy trollować, nagrywać filmiki, łamać reguły
WADY GRY JEDNOOSOBOWEJ:
- brak gry na wysokim poziomie
- zero treningów, meczów
- Battlefield jest serią gier teamplay. Samotnie mało osiągniemy, nikt nas nie zauważy.
- nie możemy porównać naszych umiejętności
ZALETY GRY MULTIPLAYER/TEAMPLAY
- polepszanie skilla
- treningi, mecze
- porady od klanowiczów
- wiele cennych wskazówek dot. broni, dodatków, styl gry
- wykonujemy cele mapy
- gramy zespołowo
WADY GRY MULTIPLAYER:
- powinniśmy pojawiać średnio co 2-3 dni.
- nie powinniśmy odstawać poziomem od reszty
- istnieje możliwość nieprzyjęcia do drużyny (zależne tylko od naszego podejścia)
P.S. Myślę, że to wszystko, co udało mi się zebrać o klanach. Postaram się teraz bardziej wgłębić w rozgrywki i mecze, jednak zajmie mi to trochę czasu, choć osobiście strasznie mnie ciekawi.
Do usłyszenia !
Opublikowano

Nie do końca wiem co ten temat ma na celu... Każdy kto miał styczność z FPSami online raczej wie, jak wygląda gra w klanie i poza nim. No i nie nazwałbym tego grą jednoosobową, single player to nie to co samotne multi. Jedynie z opisu klanów ktoś mógłby skorzystać.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Superbia in porella -.- ten klan ma wymogi przeciez, wlasnie wczoraj jeszcze byl temat o nim, rekrutacja jest od 15 levela i roku zycia, niedlugo bedziemy miec serwer i beretki.

Opublikowano

W jakim celu ? Już wyjaśniam. Osoby, które są nowe, nie mają pojęcia, że istnieje ogromna ilość klanów. Osoby starsze stażem też nie muszą się orientować jak to wszystko funkcjonuje, co daje możliwość gry samemu i co w klanie. Ten temat nie ma na celu zachęcenie kogoś do gry drużynowej, ale ukazanie listy polskich drużyn i czym dysponują. To nie cos w rodzaju "zapraszam do xxx clanu" i reklama, tylko zbiór. ;)

Ale obecnie nie posiadają KS serwera, więc nie zmieniam.

Matikmen, mają wymagania, ale nie przyjmują też Blacklisty to po 1, a po drugie po cholere Ci ten beret ? :D masz statspadding na koncie i jak wiem, w p4f league nie zagrasz :)) I chyba źle napisales nazwe swojego klanu. ;)

Kris, w każdym klanie jest okres rekrutacyjny, gdy się go przejdzie pomyślnie i ludzie Cię zaakceptują to wtedy jesteś.

Dzoberto juz poprawiam.

Opublikowano

Superbia in porella -.- ten klan ma wymogi przeciez, wlasnie wczoraj jeszcze byl temat o nim, rekrutacja jest od 15 levela i roku zycia, niedlugo bedziemy miec serwer i beretki.

Po pierwsze narazie jesteś rekrutem. Rekruci nie dostają beretów. Berety dostają klanowicze.

Opublikowano

Autor reklamowal klan, przez takie cos zwykle sie zyska na czlonkach, a w mpc forum jest pelno urzytkowników, którzy mogliby sie zainteresowac... nie rozumiem.

Opublikowano

Autor reklamowal klan, przez takie cos zwykle sie zyska na czlonkach, a w mpc forum jest pelno urzytkowników, którzy mogliby sie zainteresowac... nie rozumiem.

*uRZYtkoników* ?

zrobiłeś listę polskich klanów i je opisałeś... równie dobrze zamiast rozpisywać się mogłeś napisać * polskie klany i servery to syf i nic więcej* na jedno by wyszło ... najlepszym klanem z tych jest klingssmilles czy jakoś tak... server MISTRZOWSKI śr wieku osób tam to chyba z 10 lat... jak przez całą runde siedziałem cicho i ktoś napisał że mam najlepsze staty to nagle *Avium nie przeklinamy* kick czy jakoś tak -,- o reszcie klanów nie będę się rozpisywał ;S syf i nic więcej ^^

YAY

Opublikowano

Mnie denerwuje że w P4F grają nie ogary po 12 lat i jeszcze chcą do klanu. Kiling smiles hehehehehehhehehehhehehehehehehehheheheheheheheheheheheheheheheheheuehuehuehuehueheieiheih. Dawno temu nagrałem film o KS. Tak zabij kogoś na fladze , a oni i tak Ci mogą wcisnąć że to spawnkiling. A klan sam w sobie to fajny. Wiem co to życie klanowe i większość klanów gra 4fun (nie licząc MH).

Opublikowano

Syf, jedyne słowo jakie znasz ? Od dawna tu piszesz na forum, że polskie klany to syf. Jakieś złe wspomnienia ? Nie dostałeś się gdzieś ? Czy może chcesz się dowartościować, że "To nie Ty wybierasz klan, to klan wybiera CIebie ?" Polskie klany mają jedne z najlepszych serwerów, gdzie często są admini, ale dla Ciebie to syf. Swoją drogą, każdy klan gra 4fun, a to, że ktoś jest najlepszy to kwestia nie wiem czego, może zgrania i skilla ?

Avium, a wracając, czujesz się tak zajebisty, że na otwartym serwerze będziesz miał najlepszy wynik ? Bo dla mnie to już norma, nie jaram się tym ;x

Opublikowano

Syf, jedyne słowo jakie znasz ? Od dawna tu piszesz na forum, że polskie klany to syf. Jakieś złe wspomnienia ? Nie dostałeś się gdzieś ? Czy może chcesz się dowartościować, że "To nie Ty wybierasz klan, to klan wybiera CIebie ?" Polskie klany mają jedne z najlepszych serwerów, gdzie często są admini, ale dla Ciebie to syf. Swoją drogą, każdy klan gra 4fun, a to, że ktoś jest najlepszy to kwestia nie wiem czego, może zgrania i skilla ?

Avium, a wracając, czujesz się tak zajebisty, że na otwartym serwerze będziesz miał najlepszy wynik ? Bo dla mnie to już norma, nie jaram się tym ;x

Ty chyba jesteś z jakiegoś klanu. Bo masz ostry ból dupska.

Opublikowano

@UP

Bardzo prawdopodobne. Polskie serwery to najgorsze g*wno jakie może być, dzieci płaczące o byle co i sypiące bluzgami na lewo i prawo, no i admin wywalający np. "za twarz"...

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...